Proiecte Ón desfăşurare - Competiţia 1/2001

S1       S2      S3      S4      S5       S6      S7      S8

Subprogramul 2 "GESICA"

Nr. contract

Nr. Proiect

CONTRACTOR

TITLU PROIECTULUI

72

2003

STATIUNEA DE CERCETARI AGRICOLE SUCEAVA - SECTOR CERCETARE CREAREA DE GENOTIPURI DE GULIE FURAJERA (BRASSICA NAPUS VAR.NAPOBRASSICA) CU POTENTIAL DE PRODUCTIE RIDICAT, DE CALITATE SUPERIOARA, CU O BUNA REZISTENTA LA BOLI SI LA PASTRAREA IN CURSUL IERNII.

4

2007

ITC SRL CERCETARI PENTRU CREAREA DE LINII, FAMILII SI SOIURI DE RAPITA DE TOAMNA PENTRU ULEI SI CU DUBLA DESTINATIE(ULEI-FURAJ).

13

2008

CENTRU DE CERCETARI PENTRU PROTECTIA PLANTELOR BUCURESTI STUDIUL ACTIUNII COMUNE A UNOR PESTICIDE IN VEDEREA DEPISTARII FENOMENULUI DE SINERGISM SI ANTAGONISM, A EFECTELOR TOXICOLOGICE SI A CELOR SECUNDARE ASUPRA MEDIULUI INCONJURATOR.

15

2011

INSTITUTUL DE CERCETARE SI PRODUCTIE PENTRU CULTURA PAJISTILOR - BRASOV - SECTOR DEZVOLTARE OBTINEREA DE CREATII BIOLOGICE LA PRINCIPALELE SPECII FURAJERE DE PAJISTI, CARE SA ASIGURE REALIZ. UNUI PROGRES SEMNIFICATIV PRIVIND PRODUCTIA, CALITATEA SI ADAPTABILITATEA LA CONDITIILE ECOPEDOLOGICE SPECIFICE ROMANIEI PENTRU O AGRICULTURA DURABILA

35

2030

STATIUNEA DE CERCETARE SI PRODUCTIE PENTRU CULTURA PAJISTILOR TIMISOARA DIVERSIFICAREA TIPURILOR DE AMESTECURI CU LEGUMINOASE SI GRAMINEE PERENE SI OPTIMIZAREA REGIMULUI NUTRITIV IN RELATIA SOL-APA-PLANTA A PAJISTILOR TEMPORARE IN SISTEMUL DE AGRICULTURA ECOLOGICA SI DURABILA.

21

2045

INSTITUTUL DE CERCETARE SI PRODUCTIE A CARTOFULUI BRASOV EXTINDEREA SOIURILOR ROMANESTI DE CARTOF IN CULTURA.

53

2047

INSTITUTUL DE CERCATARE SI PRODUCTIE A CARTOFULUI BRASOV MODERNIZAREA TEHNOLOGIEI DE PRODUCERE A MATERIALULUI CLONAL (PREBAZA) LA CARTOFUL PENTRU SAMANTA.

22

2049

STATIUNEA DE CERCETARI PENTRU PLANTE MEDICINALE SI AROMATICE FUNDULEA MENTINEREA STRUCTURII GENETICE A CULTIVARELOR DE INTERES ECONOMIC SI PRODUCEREA MATERIALULUI DE INMULTIRE DIN CATEGORII BIOLOGICE SUPERIOARE LA SPECII MEDICINALE SI AROMATICE.

19

2050

STATIUNEA DE CERCETARI PENTRU PLANTE MEDICINALE SI AROMATICE FUNDULEA CREAREA DE GENOTIPURI DE PLANTE MEDICINALE SI AROMATICE CU POTENTIAL CALITATIV SI PRODUCTIV RIDICAT STABILE DIN PUNCT DE VEDERE GENETIC COMPETITIVE PE PIATA INTERNA SI INTERNATIONALA.

76

2052

CENTRU DE CERCETARI PENTRU PROTECTIA PLANTELOR BUCURESTI IDENTIFICAREA, CARACTERIZAREA, EPIDEMIOLOGIA, PREVENIREA SI COMBATEREA VIRUSURILOR CARE PRODUC MOZAICUL GRAULUI SI INGALBENIREA SI PITICIREA CEREALELOR DIN ROMANIA.

33

2056

INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU CEREALE SI PLANTE TEHNICE FUNDULEA CREAREA DE GENOTIPURI DE ORZ SI ORZOAICA DE TOAMNA, CU POTENTIAL RIDICAT DE PRODUCTIE SI TOLERANTA IMBUNATATITA LA STRES TERMIC SI HIDRIC, PRETABILE PENTRU SISTEMUL DE CULTIVARE CU NORME REDUSE DE SAMANTA.

20

2057

INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU CEREALE SI PLANTE TEHNICE FUNDULEA MODIFICAREA PE CAI GENETICE A CANTITATII SI CARACTERISTICILOR PROTEINELOR DE REZERVA DIN BOB, PENTRU AMELIORAREA CALITATII DE PANIFICATIE SI IMBUNATATIREA COMPETITIVITATII PE PIATA A GRAULUI PRODUS IN SUDUL TARII.

29

2058

INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU CEREALE SI PLANTE TEHNICE FUNDULEA UTILIZAREA GENELOR PENTRU REDUCEREA TALIEI PLANTELOR IN SCOPUL IMBUNATATIRII REZISTENTEI LA CADERE, CRESTERII PRODUCTIEI SI STABILITATII ACESTEIA LA TRITICALE.

26

2059

INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU CEREALE SI PLANTE TEHNICE FUNDULEA MANIPULAREA GENETICA A PERIOADEI DE VEGETATIE PENTRU REDUCEREA EFECTELOR SECETEI SI ARSITEI ASUPRA PRODUCTIILOR DE GRAU IN ZONELE FRECVENT AFECTATE DE STRES HIDRIC.

24

2060

INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU CEREALE SI PLANTE TEHNICE FUNDULEA CREAREA DE GENOTIPURI DE LUCERNA CU UN GRAD SPORIT DE AUTOFERTILITATE, TOLERANTA LA STRS BIOTIC SI ABIOTIC

5

2074

SC CENTRU DE COMPETENTA IN ELECTROSTATICA SI ELECTROTEHNOLOGII SRL TEHNOLOGIA TRATARII IN CAMP ELECTRIC A CARTOFULUI DE SAMANTA IN VEDEREA CRESTERII CALITATII PORDUSULUI SI A PRODUCTIEI LA HECTAR.

18

2102

SC CENTRUL DE CERCETARE SI PRELUCRARE PLANTE MEDICINALE PLANTAVOREL SA PIATRA NEAMT OBTINEREA UNUI PRODUS NOU CU CONTINUT DE PRINCIPII ACTIVE DE TIPUL ALOMONILOR VALORIFICAT CA BIOPESTICID.

23

2105

INSTITUTUL DE CERCATARE SI PRODUCTIE A CARTOFULUI BRASOV PROIECTAREA SI PROMOVAREA UNUI SISTEM DE AGRICULTURA ECOLOGICA (DURABILA) SPECIFICA TARII BARSEI.

30

2110

STATIUNEA DE CERCETARI PENTRU PLANTE MEDICINALE SI AROMATICE FUNDULEA REALIZAREA UNUI MODEL EXPERIMENTAL DE INTEGRARE A SPECIILOR DE PLANTE MEDICINALE SI AROMATICE CU ACTIUNE REPELENTA SI INSECTICIDA IN ASOLAMENTUL CARTOFULUI, IN SCOPUL COMBATERII BIOLOGICE A PRINCIPALILOR DAUNATORI.

16

2112

STATIUNEA DE CERCETARE SI PRODUCTIE A CARTOFULUI TARGU SECUIESC PROMOVAREA IN PRODUCTIE A SOIURILOR VALOROASE DE CARTOF CREATE IN ROMANIA PRIN METODA SELECTIEI DE MENTINERE.

8

2120

INSTITUTUL DE CERCETARE SI PRODUCTIE PENTRU CULTURA SI INDUSTRIALIZAREA SFECLEI DE ZAHAR SI SUBSTANTELOR DULCI FUNDULEA COMBATEREA EFICIENTA SI ECOLOGICA A BURUIENILOR APARUTE IN FAZA DE REFORMARE A APARATULUI FOLIAR AL SFECLEI DE ZAHAR.

36

2130

INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU CEREALE SI PLANTE TEHNICE FUNDULEA ELABORAREA DE SOLUTII PENTRU COMBATEREA CHIMICA A BURUIENILOR DICOTILEDONATE "PROBLEMA" (XANTHIUM, AMBROSIA, CIRSIUM) DIN CULTURA FLORII SOARELUI.

S1       S2      S3      S4      S5       S6      S7      S8